Način pripreme
Kopriva se dobro opere pomoću đevđira.
Krompir se oguli i opere. Iseku se na krupne kockice. Tikvica se oguli i krupno se iseče. Beli luk se oguli i iseče se krupno. Šargarepe se ogule i iseckaju se na kockice. Luk se očisti i iseče se na polumesece.
U šerpu se sipa ulje da se zagreje. Dodaju se luk i šargarepe da se blago proprže. Dodaje se ostalo povrće. Blago se proprži.
Dodaje se voda. Ostavlja se da vri.
Integralni hleb se seče na kockice. Stavlja se u tepsiju. Posipaju se sa malo soli i ulja. Izmešaju se. Peku se dok se ne zapeku. Krutoni su gotovi.
Kada je sve povrće skuvano, ako je potrebno, prospe se malo bujona supe od koprive.
Dobro se pasira. Ako se dobije mnogo gusta supa, može da se vrati malo od bujona da se razredi. Začinjava se solju i crnim biberom.
Ostavlja se da malo krčka još nekoliko minuta.
Krem supa od koprive sa integralnim krutonima se servira sa šakom domaćih krutona.