Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem čorba od bundeve sa integralnim krutonima

Krem čorba od bundeve sa integralnim krutonima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Krem čorba od bundeve sa integralnim krutonima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Veoma ukusnu krem čorbu od bundeve, servirajte sa domaćim integralnim krutonima - savršena sa ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 posuda, isečena na kocke
  • krompir - 1 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • bela rotkva - 1/2 korena
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • nana - 1/2 kašičice, sušena, mrvljena
  • bosiljak - 1/2 kašičice, sušen, mrvljeni
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu
  • himalajska so - 1 kašičica
  • šarlan - 1 kašika (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • voda - 1, 5 - 1, 8 litara
  • Krutoni
  • integralni hleb - 6 kriški
  • himalajska so - 3 prstohvata
  • šarlan - 4 kaike (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • bosiljak - 3 prstohvata
  • nana - 1 prstohvat
  • čubar - 3 prstohvata
  • šarena so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo bundevu, šargarepu, krompir i rotkvu na srednje velike kocke i sipamo ih u blender veće jačine. Blendiramo sa malo vode dok ne dobijemo kremastu konzistenciju.

Za to vreme smo stavili vodu na ringlu da provri, a kada se to desi sipamo šarlan i so.

Nakon toga dodajemo samlevenu kašu od povrća. Nakon 10-15 minuta začinjavamo nabrojanim začinima, koji daju aromu i prijatan ukus! Nakon oko desetak minuta čorba je gotova.

Sjajna topla krem čorba, servirana baš sa ovim krutonima.

Krutoni:

Isečemo 6 integralnih kriški hleba na srednje velike kocke. Rasporedimo ih u posudu za pečenje i bogato promešamo sa šarlanom.

Začinjavamo sušenim i mrvljenim bosiljkom, nanom i čubrom, takođe i šarenom solju. Drvenom ravnom mutilicom pažljivo mešamo sve sastojke - ravnomerno.

Pečemo nekoliko minuta u umerenoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju. Tokom pečenja je preporučljivo da ih promešamo bar jednom. Aromatični hrskavi krutoni su gotovi!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: