Način pripreme
Oljuštimo i isečemo bundevu, šargarepu, krompir i rotkvu na srednje velike kocke i sipamo ih u blender veće jačine. Blendiramo sa malo vode dok ne dobijemo kremastu konzistenciju.
Za to vreme smo stavili vodu na ringlu da provri, a kada se to desi sipamo šarlan i so.
Nakon toga dodajemo samlevenu kašu od povrća. Nakon 10-15 minuta začinjavamo nabrojanim začinima, koji daju aromu i prijatan ukus! Nakon oko desetak minuta čorba je gotova.
Sjajna topla krem čorba, servirana baš sa ovim krutonima.
Krutoni:
Isečemo 6 integralnih kriški hleba na srednje velike kocke. Rasporedimo ih u posudu za pečenje i bogato promešamo sa šarlanom.
Začinjavamo sušenim i mrvljenim bosiljkom, nanom i čubrom, takođe i šarenom solju. Drvenom ravnom mutilicom pažljivo mešamo sve sastojke - ravnomerno.
Pečemo nekoliko minuta u umerenoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju. Tokom pečenja je preporučljivo da ih promešamo bar jednom. Aromatični hrskavi krutoni su gotovi!
Čudesnog ukusa!