Način pripreme
Jagnje se dobro istrlja solju spolja i iznutra. Ostavlja se da odstoji barem na 12 sati.
Kuvamo iznutrice u posoljenoj vodi (bez maramice) otprilike 30 minuta. Vadimo ih, ostavljamo da se ocede i sitno seckamo. Propržimo ih u šerpi.
Dodajemo iseckani luk i pečurke, pržimo 5 minuta. Dodajemo začine i pirinač. Dobro izmešamo. Dodajemo bujon i kuvamo dok pirinač ne nabubri.
Nakon što je nadev gotov, punimo jagnje i zašivamo ga. Premazujemo ga maslacem, stavljamo grančice divlje nane i pokrivamo maramicom.
U tepsiju u kojoj će se peći jagnje, stavljamo letvice. Stavljamo jagnje i oko njega ređamo krompir.
Jagnje se peče u rupi iskopanoj u zemlji. Pre nego što stavimo da pečemo jagnje, trebalo bi da gori žar u rupi - minimum 4 sata.
Tepsiju pokrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo u rupu na žar. Pokrivamo ga metalnim poklopcem i zapečatimo. Pečemo od 3 do 5 sati.
Pečeno Jagnje u rupi je gotovo.