Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Stek od mariniranog belog amura

Stek od mariniranog belog amura

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Stek od mariniranog belog amura
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Beli amur za sve koji znaju kako da uživaju u životu i dobroj hrani"

Potrebni sastojci

  • beli amur - 4 steka, od po 200 g
  • Za marinadu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • limun - 1 komad, sok i kora
  • med - 1 kašika
  • soja sos - 2 kašičice
  • origano - 2 kašike
  • tabasko sos - 1 kašika
  • biber
  • Za garnirung
  • krompir - 500 g, mladi
  • kukuruz - 1 konzerva
  • maslac - 40 g
  • origano - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo marinadu tako što pomešamo maslinovo ulje, koru limuna i sok od citrusa, meda, tabasko, soja sos.

Operemo dobro riblje kotlete i pogledamo da nismo propustili da očistimo krljušt.

Potapamo ribu u posudu sa hladnom vodom i kockama leda na oko 15 minuta. dok se riba ne ohladi i stvrdne.

Osušene stekove potapamo u smesu i poklapamo posudu. Ostavljamo ih da se mariniraju tri sata u frižideru.

Za to vreme skuvajte krompir u posoljenoj vodi 10 minuta. Ocedite ga dobro i ostavite da se ohladi.

Izvadite ribu iz marinade i zapecite je na gril tiganju ili roštilju, oko deset minuta sa svake strane.

U tiganju sa malo masnoće sotrirajte krompiriće i kukuruz. Začinite origanom.

Servirajte stekove tople sa garnirungom od krompira koji mirišu na maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti