Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»File belog amura sa sosom od limuna i pavlake

File belog amura sa sosom od limuna i pavlake

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
File belog amura sa sosom od limuna i pavlake
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
10/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Prefinjeno servirana riba, koja će ostaviti vaše goste bez reči"

Potrebni sastojci

  • beli amur - 500 g, file
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • beli luk - 1 čen
  • senf - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • so
  • beli biber
  • luk - 2 supene kašike, šalot, sitno iseckan
  • peršun - 2 supene kašike
  • kriške limuna
* merne jedinice

Način pripreme

File belog amura začinite solju i belim biberom. Isecite ga na porcije i stavite u pleh za pečenje.

U posudi (koju možete da stavite u mikrotalasnu) pomešajte maslac, pavlaku, beli (prethodno sitno iseckan), senf, sok od limuna. Začinite solju i bierom.

Lepo promešajte i stavite u mikrotalasnu na oko 2 puta po 30 sekundi, dok se maslac ne rastopi, promešajte nakon prvih 30 sekundi.

Pospite file sitno iseckanim šalot lukom. Sipajte sos preko filea.

Odozgo poređajte kriške limuna. Pecite oko 15-20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Poslednjih nekoliko minuta pospite iseckanim peršunom.

Servirajte sa krompir pireom i sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: