Način pripreme
Sastojke za ovaj ukusni kimbab izmerimo pomoću šolje za čaj sa zapreminom od 250 ml.
Pripremamo nadev od spanaća tako što u tiganju zagrejanom sa malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje), sipamo sitno iseckan čen belog luka, izmešamo kako bi se aktvirao ukus i njegova aroma.
U beli luk u tiganju dodajemo spanać - sveže listove sitno iseckane. Posolimo ih 1 prstohvatom himalajske soli, izmešamo ih i poklopimo tiganj na kratko kako bi omeknuli.
U posudici izmešamo jaje sa 1 prstohvatom soli pomoću viljuške i dodajemo ga u blago omeknuli spanać u tiganju. Sledi neprestano mućenje žicom za mućenje nekoliko minutica, mrveći velike komade tako da se dobije kao kajgana sa spanaćem - na male komadiće. Nakon što su jaja prošla dovoljno termičke obrade, skidamo sa ringle.
Posebno u posudi pomešamo pirinač koji je prethodno skuvan u posudi za kuvanje pirinča sa malo soli, šarlana i crnog bibera i već je ohlađen. Dodatno ga začinjavamo sa još malo himalajske soli, susamovim uljem, crnim biberom i izmešamo zajedno sa sirovim crnim susamom.
Uzimamo list algi Nori i presavijamo ga na dva dela i delimo makazama na dve polovinice.
Pirinač delimo na 4 dela. Rukom oblikujemo pljosnati trougao) debljine otprilike 1-1.5 cm). Stavljamo ga po sredini jedne polovine kore Nori. Na pirinač stavljamo malo nadeva od spanaća (otprilike 1 supenu kašiku punu) i odozgo poklopimo drugim trouglom pirinča. Sa oba gornja ugla lista Nori uvijamo nadev od pirinča preklapajući ih, a između njih stavljamo nekoliko skuvanih zrna pirinča kako bi se slepili. Krajiće presavijamo i slepljujemo sa donje strane trougla.
Poslužujemo sveže pripremljenog kako bi mogao da bude sa najzasitnijim mogućim ukusom, aromom i svežinom.
Jednostavan trouglasti Kimbab sa spanaćem i jajima - za jedan neobičan ručak na azijski način.
Neobično ukusno!