Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Suši»Trouglasti Kimbab sa spanaćem i jajima

Trouglasti Kimbab sa spanaćem i jajima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Trouglasti Kimbab sa spanaćem i jajima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
02/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Jednostavan trouglasi Kimbab sa spanaćem i jajima - za jedan neobičan ručak na azijski način"

Potrebni sastojci

  • Za 2 kore
  • kore nori - 1 list (alge)
  • pirinač - 1 šolja, prethodno skuvan
  • spanać - 2/3 šolje, iseckan
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 čen, mali
  • susamovo ulje - otprilike 1 kašičica, po ukusu
  • himalajska so - 2 - 3 prstohvata, po ukusu
  • crni biber - 1 prstohvat, po želji
  • crni susam - 1 supena kašika, semenke
  • šarlan - 1 - 2 supene kašike, nerafinisano suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za ovaj ukusni kimbab izmerimo pomoću šolje za čaj sa zapreminom od 250 ml.

Pripremamo nadev od spanaća tako što u tiganju zagrejanom sa malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje), sipamo sitno iseckan čen belog luka, izmešamo kako bi se aktvirao ukus i njegova aroma.

U beli luk u tiganju dodajemo spanać - sveže listove sitno iseckane. Posolimo ih 1 prstohvatom himalajske soli, izmešamo ih i poklopimo tiganj na kratko kako bi omeknuli.

U posudici izmešamo jaje sa 1 prstohvatom soli pomoću viljuške i dodajemo ga u blago omeknuli spanać u tiganju. Sledi neprestano mućenje žicom za mućenje nekoliko minutica, mrveći velike komade tako da se dobije kao kajgana sa spanaćem - na male komadiće. Nakon što su jaja prošla dovoljno termičke obrade, skidamo sa ringle.

Posebno u posudi pomešamo pirinač koji je prethodno skuvan u posudi za kuvanje pirinča sa malo soli, šarlana i crnog bibera i već je ohlađen. Dodatno ga začinjavamo sa još malo himalajske soli, susamovim uljem, crnim biberom i izmešamo zajedno sa sirovim crnim susamom.

Uzimamo list algi Nori i presavijamo ga na dva dela i delimo makazama na dve polovinice.

Pirinač delimo na 4 dela. Rukom oblikujemo pljosnati trougao) debljine otprilike 1-1.5 cm). Stavljamo ga po sredini jedne polovine kore Nori. Na pirinač stavljamo malo nadeva od spanaća (otprilike 1 supenu kašiku punu) i odozgo poklopimo drugim trouglom pirinča. Sa oba gornja ugla lista Nori uvijamo nadev od pirinča preklapajući ih, a između njih stavljamo nekoliko skuvanih zrna pirinča kako bi se slepili. Krajiće presavijamo i slepljujemo sa donje strane trougla.

Poslužujemo sveže pripremljenog kako bi mogao da bude sa najzasitnijim mogućim ukusom, aromom i svežinom.

Jednostavan trouglasti Kimbab sa spanaćem i jajima - za jedan neobičan ručak na azijski način.

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: