Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom

Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Lagan i veoma svež desert, savršen za toplo letnje posle podne - krem sa lubenicom i dobrim raspoloženjem"

Potrebni sastojci

  • lubenica - 300 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • med - 2 supene kašike
  • ovsene pahuljice - 3 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • želatin - 10 g
  • hladna voda - 6 supenih kašika
  • kokosovo brašno - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u hladnu vodu. Ostavite ga da nabubri i rastvorite ga na vodenoj pari.

Očistiti lubenicu od semenki i pasirajte je zajedno sa medom. Dodajte 1/2 želatina i dobro izmešajte.

Rasporedite u posudice ili čaše. Po želji unapred dno pospite kokosovim brašnom.

Kratko mutite pavlaku sa ovsenim pahuljicama i vanilinim šećerom. Dodajte ostali želatin i ponovo umutite.

Na kraju dodajte kakao i blago izmešajte kašikom. Pažljivo rasporedite (u posudice/čaše) na pire od lubenice.

Ubacite voćni krem u frižider na desetak minuta, nakon čega pomoću štapića pomešajte po rubu pirea i pavlake.

Pospite sa još malo kakaoa i vratite u frižider na 30 minuta.

Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: