Način pripreme
U kipućoj vodi skuvamo špagete zajedno sa sojinim zalogajima, polovinom kašičice himalajske solu i polivinom kašike šarlana. Dok se kuvaju spremamo povrće.
Oljuštimo i isečemo beli luk, luk i šargarepe i sipamo ih u tiganj sa šarlanom istim redom. Poklapamo tiganj poklopcem. Nakon što povrće omekša dodajemo začine - himalajsku so, čubar, mleveni biber, alevu papriku, kao i inidijske začine - kuminu, kurkumu, madrasko kari, korijander i đumbir u prahu.
Mešamo i ostavljamo sastojke da se sjedine.
Iscedimo skuvane špagete sa soja zalogajima u cediljki od vode i dodajemo u tiganj. Ako je potrebno dodamo još masnoće. Dobro i ravnomerno promešamo špagete sa povrćem pomoću dve mutilice, tako da ne ostaju svetli špagetu, a da se svuda začini nadevom od povrća. Nakon nekoliko minuta su gotovi!
Serviramo pržene špagete obavezno tople!
Sočne i neobično ukusne pržene špagete sa soja zalogajima, povrćem i aromatičnim začinima u indijskom stilu.
Čudesnog ukusa!