Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjski vrat sa pečurkama u kesi

Svinjski vrat sa pečurkama u kesi

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Svinjski vrat sa pečurkama u kesi
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Neka vam je slatko sa ovim svinjskim vratom sa pečurkama, napravljenim u kesi"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 800 g, sa kostima
  • pečurke - 100 g, marinirane
  • crveno vino - 50 ml
  • praziluk - 1/2 struka
  • bujon od povrća - 200 ml, Maggi
  • majoran
  • beli biber
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • krem sir - 2 supene kašike
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Istrljamo svinjski vrat belim biberom i pospemo majoranom zalivamo ga crvenim vinom i ostavljamo ga tako na sat vremena na sobnoj temperaturi.

Nakon čega premeštamo u kesu za pečenje u tepsiji. Stavljamo na nju pečurke, iseckani praziluk, maslinovo ulje i zalivamo bujonom od povrća. Nisam stavila so, zato što je bujon od povrća slan.

Pečemo svinjsetinu u kesi u prethodno zagrejanoj rerni do 180 steoeni na 160 stepeni jedan, dva sata.

Posle sipamo ostalu marinadu u tiganj, dodajemo krem sir i brašno tako što pravimo sos uz neprestano mešanje.

Zalivamo pečenu svinjetinu sosom i serviramo sa garnirunom od krompir pirea i salatom po izboru.

Neka vam je slatko sa ovim svinjskim vratom sa pečurkama u kesi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: