Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Kolač od šargarepe bez šećera i bez glutena

Kolač od šargarepe bez šećera i bez glutena

Kolač od šargarepe bez šećera i bez glutena2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Veoma ukusan kolač i najvažnije - bez glutena i bez šećera"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • stevija - 6 komada, tabletice
  • urme - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada, izrendana
  • kokosovo brašno - 90 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica, ravna
  • kokosovo ulje - 1 kašičica, puna, istopljeno
  • sveže mleko - 1.4 šolje
  • voda - 2 supene kašike, za tabletice, stevija
  • krem
  • tečna čokolada - 100
  • maskarpone sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 50 g
  • šećerne mrvice - 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu jednostavnu tortu sa šargarepom prvo pripremite krem, za cilj umutite u posudi maskarpone, pavlaku i tečnu čokoladu u gusti krem. Ohladite ga.

Nisam imala tečnu steviju, a ne tabletice, zato sam ih izmrvila u toplu vodu i izmešala dok se nisu istopile.

Šargarepe oguljene i izrendane na rende se sipaju u posudu secka.

Dodajte jaja, iseckane urme, već tečnu steviju, cimet, istopljeno kokosovo ulje i blendajte u homogenu smesu.

Sipajte u posudu, dodajte kokosvo brašno i prašak za pecivo, izmešajte u gustu smesu.

U tepsiju 20 cm na papir za pečenje sipajte smesu i izravnajte zadnjim delom kašike.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica ne bude suva, otprilike 25-30 minuta.

Izvadite iz tepsije, ohladite u špricu, punom kremom, dekorišite u ružice. Odozgo pospite šećernim mrvicama.

U originalnom receptu krem je od ceđenog kiselog mleka sa medom, ali ovo će biti za drugi put!

Veoma ukusan kolač i najvažnije - bez glutena i bez šećera.

Neka vam je ukusno sa mojim kolačem od šargarepe bez šećera i bez glutena!

Prijatno sa mojim kolačem od šargarepe bez šećera i bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: