Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Čorbadžijska krupno mlevena ljutenica

Čorbadžijska krupno mlevena ljutenica

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Čorbadžijska krupno mlevena ljutenica3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Znam da želite recept za čorbadžijsku ljutenicu, zato ga već imate"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4.5 kg (sort Roma)
  • paprike - 1 kg
  • luk - 500 grama
  • peršun - 1 vezica
  • šargarepe - 10 komada
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šoljica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite i pasirajte paradajz.

Iseckajte luk, šargarepu isecite na kockice, a paprike - na tanke trake.

Sipajte ulje u tepsiju i zagrejte ga. Propržite dok šargarepe, paprike i luk blago ne omeknu.

Nakon toga sipajte pasirane paradajze. Pospite solju i šećerom, kuvajte dok se ne zgusti.

Skinite ljutenicu sa vatre i pospite je sveže iseckanim peršunom.

Možete da je ostavite tako ili da sačekate da se blago ohladi i pasirajte je.

Sipajte ljutenicu u teglice, zatvorite i sterilizujte na 10 minuta od trenutka ključanja vode.

Čorbadžijska krupno mlevena ljutenica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: