Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolovana svinjetina sa njeguškim pršutom

Rolovana svinjetina sa njeguškim pršutom

Marijana PetrovićMarijana Petrović
Početnik
4314
Rolovana svinjetina sa njeguškim pršutom
Fotografije: Marijana Petrović
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jelo za posebne prilike - i lepo izgleda, i neverovatnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, od buta
  • krem sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • njeguški pršut - 100 g
  • suvi vlašac - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • suvi začin - 1 kašičica
  • dimljena slanina - 150 g, u režnjevima
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseći u ploču i rastanjiti tučkom za meso. Premazati obe strane suvim začinom.

Krem sir izmešati sa belim lukom i vlašcem i premazati meso sa jedne strane, ostavljajući 2 cm od jedne ivice da ne bi iscurilo prilikom motanja. Preko poređati listove njeguškog pršuta, a preko toga listove kačkavalja. Zamotati rolat režnjevima slanine.

Rolat prebaciti u pleh i peći 40 minuta na 180 stepeni.

Kada se ispeče, rolovanu svinjetinu malo prohladiti, da bi se bolje sekla i iseći na šnite. Može da se peče sa krompirom i uz sezonsku salatu dobijate kompletan ručak.

Možete napravljene rolate zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u zamrzivaču, a zatim kada vam zatreba, izvaditi i zamrznute odmah staviti na pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: