Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni

Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Eh, ako može pomoću magije jedna takva riba da se pojavi za našim stolom za večeru"

Potrebni sastojci

  • crveni zubatac - 1 velika riba, otprilike 1 - 2 od 300 - 400 g (očišćeni)
  • patlidžani - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • paprike - 7 komada, male, crvene, slatke paprike
  • limun - 2 komada
  • riblji bujon - 1 šolja (može i malo više)
  • maslinovo ulje - otprilike 10 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i posušite ribu crveni zubatac. Napravite nekoliko proreza sa jedne strane fileta. Iscedite na nju limunov sok i istrljajte solju i maslinovim uljem, uključujući i proreze.

Ostavite tako da odstoji otprilike 30 minuta tako što za to vreme spremate povrće.

Operite i naseckajte tikvicu i patlidžan na kolutiće. Pospite patlidžan solju i ostavite da ispusti gorak sok. Dobro operite i poređajte u tepsiju namazanu maslinovim uljem.

Pospite sa još masnoće i zapecite na otprilike 15 minuta dok ne omekša, nakon toga za otprilike isto vreme stavite tikvice.

Izvadite tepsiju iz rerne, stavite ribu na povrće i poređajte slatke male paprike i oguljene i prepolovljene čenove belog luka. Sipajte riblji bujon, posolite blago i pospite sa još maslinovog ulja.

Pecite ribu Crveni zubatac na 190-200°C, dok proizvodi ne dobiju lepu boju i tečnost u procepima ribe ne ispari (indikator da je gotova). Vreme pečenja sočne ribe zavisi od veličine Crvenog zubatca.

Poslužite sa kriškama limuna i sa lepim belim vinom Rizling.

Prijatno sa mojom ribom Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti