Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjetine na podlozi od luka

Šnicle od svinjetine na podlozi od luka

GoldGold
Šegrt
21392
Šnicle od svinjetine na podlozi od luka
Fotografije: Gold
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Luk fantastično doprinosi ukusu šnicli od svinjetine"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 700 g (vrat)
  • luk - 3 glavice
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od buta ili vrata isecite na kriške pogodne za šnicle (debljine oko 2 cm).

Istucite šnicle drvenim čekićem za meso tako da postanu što mekše.

Da ne biste uprskali mesom sve oko vas prilikom udaranja, možete ga staviti u najlon ili drugi materijal pogodan za ovu namenu.

Nakon što ste na ovaj način istukli sve šnicle od svinjetine, začinite ih alevom paprikom, biberom, solju i čubrom sa obe strane.

Zatim očistite i isecite luk direktno na kolutove (debljine oko jedan centimetar) i poređajte ih u pravougaoni pleh u kome ćete peći.

Na to poređajte šnicle, prelijte ih uljem, u pleh nalijte malo vode i stavite u rernu da se peku.

Kada je meso pečeno i kada dobije zlatno smeđu koricu, okrenite šnicle i pecite na drugoj strani dok ne uhvate istu koricu.

Prijatno sa šniclama od svinjetine na podlozi od luka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: