Način pripreme
Meso od buta ili vrata isecite na kriške pogodne za šnicle (debljine oko 2 cm).
Istucite šnicle drvenim čekićem za meso tako da postanu što mekše.
Da ne biste uprskali mesom sve oko vas prilikom udaranja, možete ga staviti u najlon ili drugi materijal pogodan za ovu namenu.
Nakon što ste na ovaj način istukli sve šnicle od svinjetine, začinite ih alevom paprikom, biberom, solju i čubrom sa obe strane.
Zatim očistite i isecite luk direktno na kolutove (debljine oko jedan centimetar) i poređajte ih u pravougaoni pleh u kome ćete peći.
Na to poređajte šnicle, prelijte ih uljem, u pleh nalijte malo vode i stavite u rernu da se peku.
Kada je meso pečeno i kada dobije zlatno smeđu koricu, okrenite šnicle i pecite na drugoj strani dok ne uhvate istu koricu.
Prijatno sa šniclama od svinjetine na podlozi od luka!