Način pripreme
Viljuškom izgnječite banane dok se ne pretvore u pire.
Ovsene pahuljive sameljite u mašinici za mlevenje kafe ili drugom odgovarajućem uređaju (ja ih meljem zajedno sa celim zrncima spelte, zato što nemam gotovo brašno. Ali vi ga meljite posebno, nema potrebe da se pretvara u fino brašno, a može da ima malih komadića).
Umutite jaja u posudi zajedno sa prstohvatom soli i postepeno dodajte mleko, ovas, speltu, prašak za pecivo i izgnječenu bananu.
Dobro mutite dok ne postane homogenao.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim premazom na umerenoj vatri. Namažite uljem ili maslacem i sipajte malu kutlaču smese oblikujući ovsenu palačinku okruglog oblika pomoću obrnute strane kašike. nemojte ih praviti da budu sa velikim prečnikom, već manje i srednje tanke.
Pecite američke palačinke 2-3 minute sa jedne strane (treba da počnu da izlaze balončići po površini i blago da se stvrdnula), posle okrenite sa druge strane na još 1 minutu.
Servirajte tople i ukusne palačinke sa svežim ili sušenim voćem.
Prijatno sa mojim speltinim palačinkama sa bananom i ovsenim pahuljicama!