Način pripreme
Originalan recept treba da bude ljuckast, ali u kući se ljuto ne jede i iz tog razloga sam malo promenila recept za piletinu sa karijem.
Propržila sam u Delongiju usoljene donje batake i izvadila sam ih.
U secka samstavila papriku i po, glavicu luka i đumbir. Dodala sam u njih korijander, bujon, kurkumu, med i kari. Sve sam pasirala dok nije postalo glatko.
Ostalu papriku i luk sam sitno iseckala i propržila na masnoći od bataka sa 1 supenom kašikom sirćeta.
Nakon toga sam dodala pastu od pasiranog povrća sa 500 ml vode.
Nakon toga sam sipala leblebiju i ostavila sam da se malo krčka otprilike 10 minuta.
Domaći kari sam začinila solju i crnim biberom, dodala sam batake i uključila sam rernu na treći stepeni na 40 minuta.
Pirinač sam skuvala u flips na funkciji pirinač.
Žuti kari sa piletinom u Delongiju sam servirala tako što sam pirinač posula čubrom, sokom od limuna, a sa strane sam dodala kiselo mleko.