Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Žuti kari sa piletinom u Delongiju

Žuti kari sa piletinom u Delongiju

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Žuti kari sa piletinom u Delongiju
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Počinješ da jedeš porciju piletine i karija i prosto ne možeš da se zaustaviš"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • đumbir - 2 cm
  • paprike - 3
  • pileći bujon - 1 kockica
  • korijander - 0.5 vezica (ja sam koristila suvi, zato što nisam pronašla svež)
  • med - 1 supena kšika
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kari - 2 kašičice, u prahu
  • pileći bataci - 8 donjih
  • sirće - crveno, vinsko
  • leblebija - iz konzerve - 400 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • voda - 500 ml
  • so
  • crni biber
  • pirinač basmati - 320 g
  • limun - 1 komad
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Originalan recept treba da bude ljuckast, ali u kući se ljuto ne jede i iz tog razloga sam malo promenila recept za piletinu sa karijem.

Propržila sam u Delongiju usoljene donje batake i izvadila sam ih.

U secka samstavila papriku i po, glavicu luka i đumbir. Dodala sam u njih korijander, bujon, kurkumu, med i kari. Sve sam pasirala dok nije postalo glatko.

Ostalu papriku i luk sam sitno iseckala i propržila na masnoći od bataka sa 1 supenom kašikom sirćeta.

Nakon toga sam dodala pastu od pasiranog povrća sa 500 ml vode.

Nakon toga sam sipala leblebiju i ostavila sam da se malo krčka otprilike 10 minuta.

Domaći kari sam začinila solju i crnim biberom, dodala sam batake i uključila sam rernu na treći stepeni na 40 minuta.

Pirinač sam skuvala u flips na funkciji pirinač.

Žuti kari sa piletinom u Delongiju sam servirala tako što sam pirinač posula čubrom, sokom od limuna, a sa strane sam dodala kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: