Svinjski rolat sa pasuljem

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Svinjski rolat sa pasuljem
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
8
"Sa kakvim garnirungom biste servirali ovaj svinjski rolat?"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg i 200 g
  • menta - listovi
  • majčina dušica
  • luk
  • šargarepa
  • celer
  • crveni pasulj - 400 g (konzerva)
  • beli pasulj - 400 g (konzerva)
  • soja sos
  • čili sos
  • med
  • mirođija
  • beli luk
  • lovorov list
  • bosiljak
  • belo vino - čaša
  • paškanat
* merne jedinice

Način pripreme

Uzela sam plećku i isekla meso toliko koliko je potrebno da bude ravnomeran sloj.

Posula sam origanom, majčinom dušicom, solju, poređala listove mente i isečen beli luk. Uvila sam kao svinjski rolat i zavezala koncem.

Namazala sam meso i posula istim začinima. Stavlila sam u uređaj za lagano kuvanje sa malo pilećeg bujona od pileta koje sam kuvala sa mentom.

Ostavila sam da se kuva 4 sata. Kada je bilo gotovo, lepo sam prelila sosom od soja sosa, čili sosa i meda.

Pekla sam na rešetki i na delongi gril funkciji dok nisam procenila da je gotovo i izvadila sam.

Nisam prala posudu kukera, već sam stavila da se dinstaju luk, beli luk, šargarepa, celer, paškanat zajedno sa začinima - lovorovim listom, solju, mirođijom i bosiljkom.

Nakon što se izdinstalo, dodala sam beli pasulj, crveni pasulj, čašu belog vina i bujon od mesa iz uređaja za lagano kuvanje.

Ostavila sam svinjski rolat sa pasuljem da se krčka oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: