Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski kotleti sa pasuljem i krompirom u đuvečari

Svinjski kotleti sa pasuljem i krompirom u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski kotleti sa pasuljem i krompirom u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Obožavamo ukus ovog jela, obožavamo ga - toliko jednostavno, aromatično i... savršeno"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 6 komada
  • pasulj - 250 g, skuvan
  • krompir - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • sušene paprike - 3 komada
  • čubar - 1 kašičica
  • nana - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kotlete i zapecite ih na tiganju sa malo masnoće. Stavljaju se u đuvečaru.

U malo masnoće se dinsta luk, dodaje se paradajz pire, brašno, aleva paprika i sipa se oko 800 ml vode.

Nakon što provri sipa se u đuvečaru. Dodaju se ostali začini, isečen krompir na kocke i suve paprike. Zatvara se poklopcem i jelo se kuva na 180 stepeno oko sat i 30 minuta.

Dodaje se skuvani pasulj i nakon još nekoliko minuta jelo je gotovo.

Svinjski kotleti sa pasuljem i krompirom u đuvečari su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: