Način pripreme
U ključalu posoljenu vodu ubacite karfiol iskidan na ružice. Kuvajte ga dok ne omekne. Procedite i još topli karfiol dodajte kravlji maslac.
Sipajte sveže mleko. Začinite solju, ukoliko ja potrebno i dodajte prstohvat izrendanog muskatnog oraščića!
Pasirajte proizvode dok ne budu glatki.
U tiganj sipajte 1 šoljicu maslinovog ulja, dodajte iseckani luk, sitno iseckane šargarepe i celer. Stavite lovorov list.
Propržite na kratko i dodajte izmrvljeno mleveno meso. Pržite dok mleveno meso ne promeni svoju boju.
Sipajte grašaj, dodajte pire od paradajza, šrstohvat crnog bibera i prstohvat iseckanog peršuna, sipajt e1 šoljicu tople vode.
Poklopite posudu i dinstajte proizvode dok ne ostanu na masti. U tepsiju sipajte nadev.
Izravnajte i odozgo rasporedite pire od karfiola.
Obilno pospite parmezanom.
Pecite ovčarsku pitu sa karfiolom na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni dok se ne dobije prijatna boja!
Veoma ukusan bude ovaj ovčarski paj! Neka vam je slatko!