Način pripreme
Izmešajte kiselo mleko i sodu. Dodajte 1 šolju šećera i nastavite da mešate.
Dodajte četiri supene kašike kakaoa i dobro izmešajte. Dodajte ulje.
Postepeno dodajte brašno i homogenizujte.
Namažite odgovarajuću tepsiju uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu i zagladite je.
Pecite čoko kolač 20 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni. Ostavite ga da se ohladi barem na 30 minuta.
Isecite ga na pravougaonike, kvadrate ili romboide.
Za preliv kolača Crnče istopite maslac.
Dodajte drugu šolju šećera i izmešajter. Dodajte i kakao i prestajte sa mešanjem. Dodajte i vodu. Mešajte dok se šećer ne istopi.
Kolač zalijte prelivom i ostavite ga da upije.
Bon Apeti sa mojim čokoladnim kolačem Crnče koji će vas vratiti nazad u detinjstvo!