Način pripreme
Sastojci su za kalup prečnika 26 cm.
Od sastojaka za koru se peče kora za tortu koja se nakon hlađenja deli na tri sloja.
Za mlečni krem se kuvaju svi sastojci osim maslaca na tihoj vatri, nakon potpunog hlađenja krema, mikserom se mute maslac i krem.
Za krokan od oraha karamelizuje se šećer i dodaju se izlomljeni orašasti plodovi, raspoređuje se po papiru za pečenje i kada se stvrdne, izlomi se ili se samelje u blenderu.
Za beli ganaš se zagreva pavlaka i dodaje se izlomljena čokolada i maslac, meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Sastavljanje praznične torte Bela Nedelja
Prva kora, prelivanje, mlečni krem, 2 šake krokana, druga kora, prelivanje, krem od pavlake, dve šake krokana, treća kora i prelivanje.
Odstoji u frižideru nakon čega se premazuje mućenom pavlakom, posipa se sa strane ostalim krokanom, špricom se pravi bordura od pavlake, sipa se beli sos i s malo istopljene čokolade se prave šare.
Praznična torta Bela Nedelja je gootova!