Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Praznična torta Bela Nedelja

Praznična torta Bela Nedelja

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Praznična torta Bela Nedelja
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Počastite se jednom Belom Nedeljom u ponedeljak"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 7 komada
  • brašno - 7 supenih kašika
  • šećer - 7 supenih kašika
  • kakao - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad /10 g/
  • Za krokan od oraha
  • šećer - 300 g
  • orasi - 100 g
  • Za mlečni krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • brašno - 50 g
  • skrob - 20 g, vanila
  • kravlji maslac - 100 g
  • Za krem od pavlake
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer - 100 g
  • Za beli ganaš
  • bela čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • kravlji maslac - 20 g
  • Za krem do pavlake za mazanje
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 50 g
  • Za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za kalup prečnika 26 cm.

Od sastojaka za koru se peče kora za tortu koja se nakon hlađenja deli na tri sloja.

Za mlečni krem se kuvaju svi sastojci osim maslaca na tihoj vatri, nakon potpunog hlađenja krema, mikserom se mute maslac i krem.

Za krokan od oraha karamelizuje se šećer i dodaju se izlomljeni orašasti plodovi, raspoređuje se po papiru za pečenje i kada se stvrdne, izlomi se ili se samelje u blenderu.

Za beli ganaš se zagreva pavlaka i dodaje se izlomljena čokolada i maslac, meša se dok se ne dobije homogena smesa.

Sastavljanje praznične torte Bela Nedelja

Prva kora, prelivanje, mlečni krem, 2 šake krokana, druga kora, prelivanje, krem od pavlake, dve šake krokana, treća kora i prelivanje.

Odstoji u frižideru nakon čega se premazuje mućenom pavlakom, posipa se sa strane ostalim krokanom, špricom se pravi bordura od pavlake, sipa se beli sos i s malo istopljene čokolade se prave šare.

Praznična torta Bela Nedelja je gootova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: