Način pripreme
Umutite belanca u sneg, ali ne previše čvrst, kako kore ne bi bile krhke i kako se ne bi mrvile. Postepeno dodajte šećer uz neprekidno mućenje, a zatim ubacite orahe i brašno i promešajte sve.
Ispecite 2 jednake kore u okruglom kalupu, koji ste obložili papirom za pečenje. Možete odabrati i kalup drugačijeg oblika (srce, detelina), kako bi torta bila interesantnija. Kore pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 100-220 stepeni i vadite ih kada se ohlade.
Rastvorite puding na osnovu uputstva sa pakovanja. Ugrejte mleko sa šećerom i promešajte ga sa pudingom, da se zgusne. Nakon toga, umutite krem sa maslacem i tečnom čokoladom, dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite da se potpuno ohladi i promešajte sa slatkom pavlakom, koju ste umutili u sneg.
Premažite lagano maslacem stranice kalupa za tortu i stavite prvu koru. Poređajte eklere jedan do drugog i prelijte ih sa 2/3 krema ili dok ne pokrijete eklere. Stavite drugu koru, sipajte preostali krem i poređajte eklere odozgo.
Stavite tortu u frižider na 2 sata. Nakon toga, pažljivo skinite stranice kalupa i tortu prelijte tečnom čokoladom ili čokoladnim kuvertirom. Ovo je varijacija na temu Torta od eklera Nedelja.