Način pripreme
Jaja za piškote se podele na belanca i žumanca. Belanca se umute sa polovinom šećera, a žumanca s drugom polovinom. Brašno se proseje. Postepeno se u žumance dodaje brašno, dok se smenjuje naizmenično sa smesom od belanaca.
Piškote se oblikuju pomoću šprica i pospu se šećerom u prahu. Peku se dok ne dobiju zlatastu boju u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon pečenja se opet pospu šećerom (možete da napravite tortu i sa kupljenim piškotama).
Za krem se jaja odvoje na žumanca i belanca. Žumanca se umute na pari zajedno sa 50 g šećera dok se ne zgusnu, od preostalog šećera se pripremi šećerni sirup, kad on dostigne temperaturu od 120 stepeni, sipa se uz neprekidno mešanje mikserom u prethodno umućena belanca sa prstohvatom soli. Smesa se meša oko 7 minuta. Treba da je glatka i sjajna.
Želatin se prelije sa 50 ml vode, da nabubri, zagreva se na pari i sipa se u žumanca. Krem sir se umuti zajedno sa vanilom, dodaju mu se krem od žumanaca i šećera, kao i smesa od belanaca. Na kraju se dodaje umućena pavlaka.
Torta se formira u kalupu za tortu, ređaju se piškote i krem, po želji se piškote blago sirupiraju kafom ili drugom tečnošću.
Za ukras topimo belu čokoladu i nanosimo je pomoću kašike preko prethodno opranih i osušenih listova ruže ili druge biljke, listići namazani čokoladom se stavljaju u frižider da se čokolada stegne.
Nakon toga zeleni listovi se odstranjuju, a čokoladni listići se poređaju u obliku cveta, sa strane se naprska istopljenom mlečnom čokoladom.