Medena torta Nedelja

20/03/2018
"Uzimamo specijalan slobodan dan, da bismo uživali kako treba u medenoj torti Nedelja "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano704
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite malo maslac i med i dobro promešajte. U njih dodajte jaja, šećer, ulje. Na kraju dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite meko testo, ostavite ga u frižideru da se malo stegne.

Posle podelite na 5 lopti, svaku razvijte oklagijom na koru prečnika veličine kalupa za tortu. Svaku ispecite u kalupu, obloženom papirom za pečenje.

Pripremite krem tako što stavite 800 ml mleka u šerpu na vatru, zajedno sa šećerom. Za to vreme umuite jaja sa brašnom i dodajte mleko. Čim mleko provri, sipajte smesu od jaja uz neprestano mešanje. Kad skinete sa vatre stavite maslac i vanilu. Smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu čokoladu, a u drugi crnu. Čokolada treba da se rastopi.

Grilijaš napravite tako što rastopite šećer i sipate na papir za pečenje. Kad se ohladi, sitno ga izlomite.

U kalup za tortu stavite prvu koru, malo prelijte /po želji/, namažite jednim kremom, pospite pečenim i mlevenim orasima, grilijašem. Posle stavite drugu koru, namažite drugim kremom, i tako dok ne poređate sve kore.

Odozgo ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar