Način pripreme
Prvo napravite kremove, kako bi se ohladili dok pravite kore. Prvo napravite mlečni krem. U šerpu sipajte sveže mleko i ugrejte ga, a zatim dodajte šećer.
Nakon toga dodajte prethodno promešane brašno i skrob. Mešajte neprekidno dok ne dobijete krem. Skinite sa vatre i ostavite ga da se potpuno ohladi. Kada krem bude hladan, dodajte maslac i mikserom umutite dok ne dobijete vazdušast krem.
Grilijaš pravite na sledeći način: U kaserolu stavite šećer i orahe da se karamelizuju. Sipajte smesu u posudu premazanu uljem i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, skinite grilijaš i sameljite ga u blenderu.
Šećerni sirup napravite od vode i šećera, koje ostavite da se kuvaju oko 10 minuta.
Beli krem napravite tako što prvo ugrejte lagano pavlaku, dodajte šećer i maslac i na kraju izlomljenu čokoladu.
Za koru, prvo odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u sneg, a žumanca umutite sa šećerom. U brašno stavite prašak za pecivo i promešajte.
Pažljivo dodajte sneg od belanaca u žumanca i promešajte. U ovu smesu dodajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Smesu sipajte u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Koru treba da ohladite i podelite na 3 dela.
Kada ste sve ovo pripremili, možete sklopiti tortu. Stavite prvu koru i prelijte je sirupom. Odozgo premažite mlečni krem i pospite grilijašem. Stavite drugu koru, ponovo prelijte sirupom, pa premažite kremom od pavlake i stavite grilijaš.
Stavite treću koru, prelijte sirupom i celu tortu premažite kremom od pavlake. Sa strane tortu ukrasite grilijašem, a odozgo napravite ružice uz pomoć šprica, a sredinu premažite belim čokoladnim kremom.