Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice

Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Sada vam kažemo, da se govori o nečemu neverovatno ukusnom, da ne kažete posle da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • pačeći bataci konfi - 4 komada
  • mandarine - 6 komada
  • borovnice - 125 g
  • šalot - 2 komada, luk
  • slatko od pomorandže - 2 supene kašike
  • belo vino - 75 ml
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam recept sa gotovim pačećim batacima po metodi konfi. Ako koristite sveže, treba da ih skuvate po ovoj metodi, treba da imate pačiju mast, rastopljenu onoliko, koliko da pokriva batake i da ih kuvate na mnogo tihoj vatri u rerni, nekoliko sati dok meso ne postane krpo. Detaljno sam opisala metodu u receptu Pačeći bataci konfi sa sosom od pomorandže.

1. Batake konfi stavite u pleh i prelijte sa malo pačije masti. Iscedite sok od pet mandarina i njime prelivate meso, a šestu mandarinu isecite na krugove i stavite na batake.

2. Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 190 stepeni 15-20 minuta.

3. Za to vreme pripremite sos od borovnica, isecite šalot luk na tanak polumesec i pržite u 3 supene kašike maslinovog ulja, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte voće i vino, plus dva prstohvata soli, dok se tečnost ne redukuje.

4. Sos možete ostaviti tako ili da izvadite malo celih borovnica za ukras, a preostalo da ispasirate, da ima nežnu konsistenciju.

5. Gotove batake servirajte zajedno sa krugovima mandarine i celim borovnicama, a sa strane stavite ukusni sos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: