Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarponeom i slatkom

Keks torta sa maskarponeom i slatkom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Keks torta sa maskarponeom i slatkom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
9
"Ova torta sa jagodama i maskarponeom je gozba za čula"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, običan (220 g svaki)
  • slatko - 1 teglica, šumsko voće
  • sveže mleko - 500 ml + 200 ml za potapanje keksa
  • šećer - 7 kašika
  • skrob - 40 g
  • žumanca - 2 komada
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 300 g
  • slatka pavlaka - oko 100 ml
  • jagode - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam skuvala krem od žumanaca, skrob, šećer i sveže mleko.

Nakon potpunog hlađenja pomešala sam ga sa maskarponeom i kiselom pavlakom umućenim viljuškom, blago sam razredila slatko.

Sklopila sam keks tortu ovako: red keksa, krem, nekoliko kašičica slatka, keks, krem itd. dok se nisu potrošili sastojci.

Nakon što je nekoliko sati odstojalo na hladnom dekorisala sam umućenom pavlakom i svežim jagodama.

Keks torta sa maskarponeom i slatkom je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: