Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta u više slojeva

Keks torta u više slojeva

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Keks torta u više slojeva
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Ne znate šta ćete za desert? Evo ideje!"

Potrebni sastojci

  • beli fil
  • jaje - 3 kom.
  • šećer - 180 g
  • skrob - 90 g
  • mleko - 750 ml
  • maslac - 100 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • ekstrakt vanile - 1 k.k.
  • fil od keksa
  • mleveni plazma keks - 500 g
  • mleko - 150 ml
  • maslac - 150 g
  • Glazura
  • šlag - 2 kesice
  • bela čokolada - 50 g
  • ulje - 2 s.k.
  • crna čokolada - 2 reda
  • ulje - 2 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Prvenstveno jaja razbiti i umutiti sama, onda dodati šećer, skrob i jednu šolju mleka.

500 ml mleka staviti u šerpu i kad provri dodati umućena jaja sa ostalim sastojcima i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne.

Ubaciti delove maslaca i mešati dok se ne rastopi. Kad se fil ohladi umutiti kiselu pavlaku sa ekstraktom vanile.

Otopiti maslac i sjediniti sa mlekom i maslacem i izmešati. Smesu od keksa podeliti na 4 dela.

Staviti prvofil od keksa i izravnati, onda staviti beli fil, na beli fil keks, onda beli fil... i tako završiti sa belim filom. Staviti tortu u frižider da se stegne.

Rastopiti belu čokoladu sa uljem i preliti preko torte. Rastopiti crnu čokoladu i dekoristati tortu. Umutiti šlag i premazati tortu sa strana.

Keks torta u više slojeva je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: