Način pripreme
U velikoj posudi razbijte jaja i dodajte braon šećer.
Mikserom umutite u gustu penu. U smesu od jaja sipajte pavlaku i 3 kašike suncokretovog ulja.
U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo, vanilu i prstohvat soli.
Dodajte prosejano brašno u malim porcijama u smesu od jaja, mešajući kašikom, dok se smesa dobro ne homogenizuje.
Podelite je na dva jednaka dela. U jedan dodajte prosejan kakao i 2-3 kašike pavlake.
Promešajte dok ne dobijete ujednačenu boju. Podmažite duguljasti kalup za kolač zapremine od litar uljem i pospite brašnom.
Sipajte na dno malo žute smese, nakon tog odozgo sipajte braon smesu, ređajući tako dok se ne potroše.
Pecite šareni kolač na 180 stepeni u rerni oko 40 minuta.
Probajte da li je gotovo drvenim ražnjićem. Ispečeni kolač od pavlake ohladite na rešetki.
Nek vam je slatko!