Turski sutlijaš

NikiNiki
Početnik
520303k56
Turski sutlijaš
Fotografije: Niki
1 / 3
04/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Tradicionalni i mnogo ukusan turski desert"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • voda - 500 ml
  • pirinač - 60 g
  • šećer - 100 g
  • vanlin šećer - 1 kesica (5 g)
  • žumance - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • skrob - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač očistimo i opremo, stavljamo ga u šerpu, sipamo hladnu vodu, prstohvat soli i kuvamo dok ne bude polugotovo.

U posudi pomešamo mleko, šećer, vanilin šećer i skrob i umutimo mutilicom.

Dodajemo mlečnu smesu u pirinač u tankom mlazu, kuvamo dok tečnost ne uvri, muteći da ne zagori.

Sipamo mleko sa pirinčem u posudu za pečenje ili posudice, dodajemo umućena

žumanca i promešamo.

Pečemo tradicionalni sutlijaš u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.

Ostavljamo da se turski sutlijaš ohladi i ubacimo u frižider na bar 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: