Način pripreme
Svinjski kontrafile je meso koje se pravi veoma brzo i kada je iseckano na filee najpogodnije je za tiganj s obzirom na to da se u rerni često presuši, čak i da je odstajalo dista dugo u marinadi.
Za ovaj recept potrebno vam je 4 komada filea debljine malo više od centimetar i težine 100 g svaki. Marinirajte ih na nekoliko sati u maslinovom ulju, belom vinu, alevoj i ljutoj paprici, ruzmarinu i soku od limuna. So nemojte dodavati.
Kada su gotovi, izvadite ih na sobnu temperaturu i pripremite pečurke. Veoma brzo operite pod mlazom tekuće vode da se ne pokvasi. Možete obrisati vlažnom, čistom krpom. Odsecite panjiće ako su žilavi.
Zapecite šitake pečurke u tiganju sa malo maslinovog ulja zagrejanim na jakoj vatri i kada ih okrenete izmrvite plavi sir na njih. Tiganj treba da bude široke površine i pečurke da ne budu na gomili, zato ako treba uradite ih iz dva puta.
Čim sir počne da se topi, a pečurke dobiju boju i odozdo, izvadite špatulom i rasporedite u dve porcije.
U istom ili drugom čistom tiganju ispecite začinjene kontrafilee, ponovo na jakoj vatri i dok se ne dobije lepa boja sa obe strane.
Stavite po dve svinjske šnicle po porciji do pečuraka i posolite ih.
Poslužite jednostavan i ukusan poslužavnik svinjskih kontrafilea sa šitake pečurkama i plavim sirom dok je topado.
Prijatno!