Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kontrafilei sa šitake pečurkama i plavim sirom

Svinjski kontrafilei sa šitake pečurkama i plavim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjski kontrafilei sa šitake pečurkama i plavim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Neobične svinjske šnicle, koje će vas očarati i ukusom i aromom"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontrafile - 4 komada, šnicle (100 g svaki)
  • šitake pečurke - 200 g
  • plavi sir - 60 g ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • Za marinadu
  • belo vino - 150 ml
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • ruzmarin - 1 kašiica, sušeni
  • sok od limuna - od 1/4 citrusa
  • crni biber - po ukusu, sveže mleven
  • kajenska paprika - 2 prstohvata, u ljuskama
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski kontrafile je meso koje se pravi veoma brzo i kada je iseckano na filee najpogodnije je za tiganj s obzirom na to da se u rerni često presuši, čak i da je odstajalo dista dugo u marinadi.

Za ovaj recept potrebno vam je 4 komada filea debljine malo više od centimetar i težine 100 g svaki. Marinirajte ih na nekoliko sati u maslinovom ulju, belom vinu, alevoj i ljutoj paprici, ruzmarinu i soku od limuna. So nemojte dodavati.

Kada su gotovi, izvadite ih na sobnu temperaturu i pripremite pečurke. Veoma brzo operite pod mlazom tekuće vode da se ne pokvasi. Možete obrisati vlažnom, čistom krpom. Odsecite panjiće ako su žilavi.

Zapecite šitake pečurke u tiganju sa malo maslinovog ulja zagrejanim na jakoj vatri i kada ih okrenete izmrvite plavi sir na njih. Tiganj treba da bude široke površine i pečurke da ne budu na gomili, zato ako treba uradite ih iz dva puta.

Čim sir počne da se topi, a pečurke dobiju boju i odozdo, izvadite špatulom i rasporedite u dve porcije.

U istom ili drugom čistom tiganju ispecite začinjene kontrafilee, ponovo na jakoj vatri i dok se ne dobije lepa boja sa obe strane.

Stavite po dve svinjske šnicle po porciji do pečuraka i posolite ih.

Poslužite jednostavan i ukusan poslužavnik svinjskih kontrafilea sa šitake pečurkama i plavim sirom dok je topado.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: