Način pripreme
Bar pločice sa sušenim voćem i belom glazurom za sladak život.
U brašno se dodaju šećer, so i hladni maslac iseckan na kockice. Prvo se trlja prstima dok se ne dobiju mrve i nakon toga se dodatno mesi dok se ne dobije glatko testo.
Testo se rasprostire po dnu tepsije veličine 24/14 centimetara. Zapeče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta ili dok blago ne porumeni.
Sušene kajsije i šljive se sitno iseckaju. Ako su tvrđe, prethodno se zalivaju toplom vodom i na nekoliko minuta i kada se ocede posuše se papirnim ubrusom.
Bela čokolada se sitno isecika i pomeša se sa kondenzovanim mlekom. Stavlja se na ringlu dok se čokolada ne istopi tako što se neprestano meša. U nju se dodaje sušeno voće. Smesa se izmeša i odmah se raspoređuje po osnovi od maslaca.
Slatkiš se ostavlja na hladnom da se stegne i nakon toga se oštrim nožem seče na male pravougaonike ili kvadratiće. Dobijene bar pločice su ukusne i zasitne.
Neka vam je slatko!