Način pripreme
Uzimamo jednu duboku posudu i razbijamo jaja u nju.
Mutimo ih i dodajemo kiselo mleko. Mešamo dobro, dodajemo šećer i ponovo promešamo.
U drugu posudu oljuštimo i stavljamo bananu. Dobro je da je banana dobro uzrela. Izgnječimo je dobro. Za tu svrhu možemo da koristimo instrument za gnječenje krompira ili viljušku.
Nakon što smo dobro izgnječili, dodajemo postepeno u njega sveže mleko i mešamo dobro da se dobije homogena smesa.
Kada smo gotovi sipamo smesu sa bananom i svežim mlekom u duboku posudu u ostale sastojke i promešamo.
Dodajemo ulje, a nakon toga i brašno. Promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Na kraju stavljamo vanilu i sodu i ponovo promešamo.
Uzmimamo posudu u kojoj ćemo peći i mažemo je dobro svuda.
Nakon toga sipamo smesu i stavljamo da pečemo aromatičan banana kolač u prethodno zagrejanoj rerni.
Pečemo na srednjoj temperaturi dok ne bude gotov omiljeni kolač.
Nakon što je kolač sa bananom sa kiselim i svežim mlekom gotov, vadimo ga iz rerne.