Način pripreme
Prosejemo brašno sa solju u posudu.
Pravimo udubljenje u njemu i unutra sipamo filtriranu vodu, istopljeni maslac, izrendane kačkavalj i parmezan, susam i laneno seme.
Umesimo meko testo (ako je veoma meko, dodajemo brašno, ako je tvrdo, dodajemo vodu).
Oklagijom razvijajmo testo za štapiće debljine otprikike 3 mm (radnu površinu na kojoj ćemo razvijati blago posipamo brašnom da se testo ne bi lepilo).
Sečemo krekere i pravimo rupice u njina. Odozgo krekere premazujemo umućenim jajetom i posipamo susamom.
Nakon čega ih premeštamo u tepsiju pokrivenu pergamentnim papirom i pečemo omiljene krekere u prethodno zagrejanoj rerni do 180 °C 20-30 minuta.
Neprestano ih nadgledamo.
Ovi graham krekeri su dobra osnova za krem sir i razne namaze.
Neka Vam je slatko!