Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma sa vinom u đuvečari

Pileća kavarma sa vinom u đuvečari

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pileća kavarma sa vinom u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Bogata kavarma sa vinom u đuvečari - jedite obilno"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • luk - 6 komada
  • pečurke - 200 g, šampinjoni
  • belo vino - 1 šolja
  • pasta od paradajza - 6 kašika
  • soja sos - 3 kašičice
  • beli luk - 3 čena
  • bujon od povrća - 150 ml
  • ulje
  • čubar
  • beli biber
  • dimljena aleva paprika
  • kukuruzni skrob
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileći file i isečemo ga na kocke.

Narendamo luk na rende i rasporedimo ga u tri đuvečare.

Raspoređujemo u njih i meso. U tiganj na tihoj vatri sipamo vino, ulje, očišćene i isečene pečurke, beli luk, bujon od povrća, pastu od paradajza, soja sos i začine.

Nakon što smesa provri, dodajemo kukuruzno skrob i promešamo nekoliko minuta.

Sklanjamo sa ringle i raspoređujemo smesu od povrća u đuvečare (meso treba da bude pokriveno smesom).

Bujon od povrća je dovoljno slan i nisam dodala so u sočnu kavarmu.

Pečemo pileću kavurmu sa vinom u đuvečari u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: