Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paradajz-paprike punjene pirinčem i mlevenim mesom

Paradajz-paprike punjene pirinčem i mlevenim mesom

Stefani IvanovaStefani Ivanova
Šegrt
91185
Paradajz-paprike punjene pirinčem i mlevenim mesom
Fotografije: Stefani Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Prijatno sa ovim punjenim paprikama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 4 komada, velike (zelene, crvene, žute)
  • mleveno meso - 400 g, mešavina (svinjsko - teleće)
  • pirinač - 150 g, beli, biserni
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 50 ml, za propržavanje povrća
  • čubar - 1 supena kašika
  • crni biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • crni biber - 1 supena kašika
  • peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo paradajz-paprike na pola. Čistimo ih od semenki i peremo. Ređamo ih u tepsiju. Peremo i sitno seckamo luk i šargareu i propržimo ih.

U njih dodajemo mleveno meso mešajući dok ne iskida na komadiće. Dodajemo pirinač i paradajz.

Proprži se dok pirinač ne postane staklast i nakon toga se dodaje voda. Na 150 grama pirinča ja dodajem otprilike 500 ml vode.

I mešamo da se testo ne bi lepilo za tiganj. Dodajemo čubar, crni biber i alevu papriku i so po ukusu.

Kada pirinač upije vodu, skidamo sa ringle i smesom počinjemo da punimo paradajz-paprike.

Puni se voda u tepsiju za pečenje koja treba da pokriva polovinu paradajz-paprika. Pečemo punjene paradajz-paprike sa pirinčem i mlevenim mesom dok ne budu gotove.

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: