Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Paradajz-paprike»Paradajz-paprike punjene pirinčem

Paradajz-paprike punjene pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Paradajz-paprike punjene pirinčem
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Savršene punjene paprike, ali bez mesa - napravite ih, čak i posne, predivne su"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 9 komada (odvojite 1 komad za nadev)
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • pirinač - 1/2 šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike očistite od semenki, operite i ostavite da se ocede od vode dok spremate nadev za njih.

Sitno iseckani crni luk, beli luk i šargarepu i jednu papriku pržite na ulju oko 5 minuta.

Pirinač prethodno očistite i operite u nekoliko voda i dodajte ga da se prži 4-5 minuta bez dodavanja vode.

Na ovaj način, pirinač se zatvori i ne postaje kašast tokom kuvanja.

Posle prženja dodajte vrelu vodu da pokrije proizvode i začine.

Kada pirinač upije vodu, pospite preko sitno seckani peršun i kašikom napunite paprike, koje zatim poređajte u odgovarajući pleh.

Svaku papriku prelijte sa malo vode i prekrio aluminijumskom folijom.

Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30 minuta.

Izvadite tepsiju i napravite poklopce od folije za svaku punjenu papriku da pirinač ne postane previše suv.

Ostavite još 10 minuta da se paradajz-paprike punjene pirinčem ispeku sa svih strana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: