Način pripreme
Paradajz-paprike očistite od semenki, operite i ostavite da se ocede od vode dok spremate nadev za njih.
Sitno iseckani crni luk, beli luk i šargarepu i jednu papriku pržite na ulju oko 5 minuta.
Pirinač prethodno očistite i operite u nekoliko voda i dodajte ga da se prži 4-5 minuta bez dodavanja vode.
Na ovaj način, pirinač se zatvori i ne postaje kašast tokom kuvanja.
Posle prženja dodajte vrelu vodu da pokrije proizvode i začine.
Kada pirinač upije vodu, pospite preko sitno seckani peršun i kašikom napunite paprike, koje zatim poređajte u odgovarajući pleh.
Svaku papriku prelijte sa malo vode i prekrio aluminijumskom folijom.
Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30 minuta.
Izvadite tepsiju i napravite poklopce od folije za svaku punjenu papriku da pirinač ne postane previše suv.
Ostavite još 10 minuta da se paradajz-paprike punjene pirinčem ispeku sa svih strana.