Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Piroge sa mlevenim junećim mesom i prelivom

Piroge sa mlevenim junećim mesom i prelivom

StefanStefan
Kuvar
1951984743
Piroge sa mlevenim junećim mesom i prelivom
Fotografije: Stefan
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Vašoj pažnji preporučujemo piroge sa mlevenim junećim mesom i prelivom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • voda - 300 ml
  • ulje - 2 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • juneće meso mleveno - 250 g
  • luk - 1 kom.
  • so
  • biber
  • Opciono preliv
  • šampinjoni - 100 g
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 s.k.
  • mleko - 250 ml
  • so - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Stavimo brašno u posudu, dodamo so, dodamo ulje i sipamo vodu dok mešamo testo. Umešano testo stavimo u providnu foliju na pola sata.

Prodinstamo sitno luk, pa dodamo mleveno juneće meso i začinimo biberom i solju.

Testo rastanjimo na dva mm. Na]emo čašu sa što većim obručom. Čašom praviti u testu krugove. Rubove krugova premazati vodom i u sredinu staviti po jednu kašikicu fila i zatvoriti. Rubove testa zatvoriti viljuškom.

Staviti u provrelu vodu da se kuva. Skuvano je za 10 minuta.

Preliv se koristi opciono, može i bez preliva. Prodinstamo šampinjone u maslacu, dodamo brašno, onda i mleko i so. Ukuvamo par minuta. Preko piroga preliti preliv.

Prijatno uz piroge sa mlevenim junećim mesom i prelivom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: