Način pripreme
Umesite mleveno meso sa začinima, jajetom i senfom. Iskidajte kriške hleba i potopite ih u mleko nekoliko minuta. Iscedimo ih od mleka i dodamo u mleveno meso. Ponovo umesimo. Umešeno mleveno meso ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta.
Mleveno meso rasporedite na papir za pečenje i oblikujte u kvadrat. Premažite senfom, po celom prostoru rasporedite kobasicu. Na jedan kraj poređajte kisele krastavce i šargarepu od kojih ćemo početi da uvijamo rolat. Pospite rendanim kačkavaljem ili drugim tvrdim sirom po izboru. Ja sam lično koristio čedar.
Umotajte rolat od mlevenog mesa pomoću papira za pečenje. Kada se umota, prebacimo ga na čist komad papira za pečenje i umotamo u njega. Umotani rolat prebacujemo na aluminijumsku foliju i još jednom umotamo. Stavite na dovoljno veliki pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni 1 sat na 170 stepeni.
Pripremite glazuru mešanjem kečapa, javorovog sirupa i sirćeta. Ova glazura je prijatnog slatko-kiselog ukusa i daje rolatu neverovatnu braon boju.
Sočni rolat od teletine izvadimo iz rerne i skidamo foliju i papir za pečenje, pazeći jer je vruće. Premažite rolnu glazurom i vratite u rernu zagrejanu na 170 stepeni još 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Isecite i poslužite glazirani rolat sa mlevenim junećim mesom.
Pogledajte još ideja za teleći rolat, kao i kako da pravilno umotate slani rolat.