Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Lisnato pecivo sa junećim mlevenim mesom

Lisnato pecivo sa junećim mlevenim mesom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k3985
Lisnato pecivo sa junećim mlevenim mesom
Fotografije: Lenka
1 / 3
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ponestalo vam je ideja za peciva sa lisnatim testom? Evo još jedne!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g, smrznuto
  • juneće mleveno meso - 400 g
  • paradajz - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 2 s.k
  • so
  • biber
  • jaje - 1 kom.
  • mladi luk - 2 veze
  • maslac - 40 g
  • brašno - za razvlačenje testa
  • jaje - 1 kom., za premazivanje
  • lan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.

Za to vreme možete da pripremate nadev. Prodinstamo mladi luk na maslinovom ulju pa dodamo iseckan i oljušten paradajz. Dinstati 5 minuta, pa dodati mleveno meso i začiniti. Razbijemo jaje i supamo u nadev, ostavimo na ringli još minut, pa skinemo sa vatre.

Kad se testo odledi, razvijemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo na deblje trake. Koliku debljinu želite, sami odredite.

Na sredinu trake stavimo nadev, pa preklopimo traku i premažemo jajetom. Stavljamo na pekarski papir i na pecivo stavimo listić maslaca i pospemo lanom.

Kad pripremimo sva testa, stavimo da se peče na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: