Slana krompir torta

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Slana krompir torta
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Krompir torta koja je užitak za oči i nepce"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g, skuvani
  • jaja - 6 komada, skuvana
  • sir - 70 g
  • kačkavalj - 150 g
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • so
  • za ukras
  • masline
  • mladi luk - perca
  • peršun
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U posebnoj posudici se izrendaju na krupno rende kačkavalj, krompir i 5 komada jaja. Šesto jaje se ostavlja za ukras.

Majonez se pomeša sa kiselim mlekom.

Na odgovarajući poslužavnik se stavlja prsten veličine 22 centimetra.

Na dno se stavlja 1/3 krompira. Na njih se stavljaju 3 supene kašike mlečne smese.

Sledi 1/3 kačkavalja i 1/3 jaja. Pokrivaju se sa 3 supene kašike mlečne smese. Izmrvi se sir.

Ponovo je red na krompir, mlečnu smesu, kačkavalj i jaja.

Ređaju se tri sloja tako što se završava krompirom, koji se premazuje mlečnom smesom.

Ukusna slana torta se stavlja u frižider na 3-4 sata.

Vadi se iz prstena i ukrašava se po vašoj želji.

Prijatno sa ovom unikatnom slanom krompir tortom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: