Način pripreme
Napravite krompir pire sa maslacem, mlekom, solju, biberom i malo muskatnog oraščića.
Kada sve dobro izgnječite i dobro oblikujete, dodajte jedno jaje, promešajte, pa dodajte oko 200g narendanog kačkavalja.
Za to vreme upržite 3 glavice luka sa 3 čena belog luka i 500 g mlevenog mesa.
Kada luk omekša i mleveno meso bude dinstano, dodajte so, alevu papriku, biber, miks zelenih začina (samardala), prstohvat šećera i 3-4 kašike paradajz pirea, pa ostavite da se sve krčka određeno vreme.
U nauljeni kalup za tortu stavite red pirea, mleveno meso i ponovo pire.
Napravite dekoraciju slane torte odozgo uz pomoć viljuške.
Zapecite slanu tortu od krompir pirea i mlevenog mesa dok se ne stvori zlatna korica u prethodno zgrejanoj rerni na 160 stepeni.