Način pripreme
Za ove specijalne gurabije stavljamo 1 jaje, prstohvat soli, 50 g šećera i 1 supenu kašiku med. Dobro mešamo metalnom žicom za mućenje.
Dodajeno 60 g kravlji maslac (na sobnoj temperaturi) i ponovo dobro izmešamo.
Dodajemo 1/2 kašičice cimeta, 1 vanilu i izrenadnu koru 1 pomorandže (1 kašičica). Ponovo izmešamo.
Prosejavamo 210-220 g brašna. Dodajemo 1 kašičicu praška za pecivo, izmešamo i dodajemo ga postepeni dok ne prestane da se lepi po rukama. Dobija se meko testo.
Delimo na 10 malih lopti (malo većih od oraha) i svaku oblikujemo u šišarku. Vrhom male kašičice pravimo ljuspe u obliku šahovnice po specijalnim gurabijama.
Premazujemo žumancem i pečemo u zagrejanoj rerni na 170 °C 15 minutqa.
Ostavljamo da se ohlade i šišarke od cimeta i pomorandže posipamo šećerom u prahu.