Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pohovana pileća džigerica sa jajima i brašnom

Pohovana pileća džigerica sa jajima i brašnom

GoldGold
Šegrt
21392
Pohovana pileća džigerica sa jajima i brašnom
Fotografije: Gold
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ove pohovane džigerice su dobre kao meze, ali i kao glavno jelo uz bogatu salatu"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • brašno
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se očisti i stavi u šerpu na šporet.

Napunite šerpu vodom i zagrejte do ključanja. Nakon što voda proključa, ostavite da se kuva oko 15-20 minuta.

Zatim sklonite sa vatre i ocedite vodu.

U tiganj na šporet stavite ulje, u 1 posudu umutite jaja i posolite ih, a u drugu sipajte brašno.

Džigerice podelite na pola i prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaja pa ubacite tiganj sa uljem. Džigerice pržite do zlatne boje i okrenite.

Brzo i ukusno jelo od pohovanih džigerica!

Pored ovih pohovanih pilećih džigerica sa jajima i brašnom, dodajte salatu i večera je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: