Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće grudi Kapreze

Pileće grudi Kapreze

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Pileće grudi Kapreze
Fotografije: Ivelina
2 / 3
28/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Varijacija pilećih grudi Kapreze - eto ovo je jelo koje ćemo probati sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • origano - 1/2 kašičice, sušeni
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - male kriške, sir
  • bosiljak - 6 svežih listova
  • beli luk - 2 čena, iseckana
  • balzamiko sirće - 1/3 šolje ili desertno vino (po izboru)
  • šećer - 1 supena kašika (po izboru)
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike (drugo dobro biljno ulje)
  • crni biber - mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Da li volite salatu Kapreze - čarobno ukusna i šarena kombinacija belog sira mocarela, crvenog paradajza i zelenih listova bosiljka? Volim ovu kombinaciju! Volim i varijacije na temu Kapreze.

Pileće grudi, punjene sirom, paradajzom i bosiljkom je jednostavno i vrtoglavo jelo za romantičnu večeru, prijateljsku žursku i čak za veliku prazničnu gozbu.

Zagrejte rernu do 180°C.

Napravite džepove u pilećim grudima.

Iznutra i spolja pospite maslinovim uljem (jedna kašičica), pospite iznutra i spolja crnim biberom, origanom, bosiljkom. Istrljajte filete kako bi se začini bolje rasporedili.

Svaki džep napunite kriškama sira, paradajzom i listićima bosiljka,

Možete da pričvrstite razreze sa tri do četiri čačkalice za zube da ne bi ispao nadev za vreme kuvanja.

Zagrejte ostalo ulje u šerpi (tepsija koja može da se stavi u rernu) na srednju vatru, stavite punjene pileće filete, zapržite po 2 minute sa svake strane.

Napomena:

Najpogodnije je da okrećete punjene komade kulinarskim kleštima.

Dok se pile kuva pomešajte beli luk, balzamovo sirće (desertno vino, bujon ili 80 ml vode) i šećer. Sipajte smesu oko isprženih pilećih fileta sa obe strane, ostavite da se krčka 2-3 minute.

Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu na deset do petnaest minuta.

Izvadite čačkalice za zube, zagrejte pileće grudi Kapreze i dobijenim sosom

Moje napomene:

Pri nedostatku listova bosiljka zamenite ih bilo kojim zalenišem - mirođijom, peršunom, spanaćem, majčinom dušicom, origanom, žalfijom. Zamena nije ekvivalentna, ali će ispasti veoma ukusna!

Umesto mocarele uzmite čedar ili ne previše slan sir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: