Domaća pašteta

Potrebitel#311853Potrebitel#311853
Početnik
9343
Domaća pašteta4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Domaća pašteta - u srcu svake kriške"

Potrebni sastojci

  • džigerice - 300 g (svinjske, teleće, u krajnjem slučaju pileće)
  • luk - 1 glavica (manja do srednja)
  • želatin - 2 supene kašike
  • voda - 1/2 šolje (ključala)
  • so
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska ili teleća džigerica se očisti i iseče na kockice. Luk se iseče i dinsta dok ne omekne poklopljen.

Poklopac se skida dok se ne dobije zlatkasta boja.

Izgura se na kraj tiganja i dodaje se džigerica. Ovo se odvija na slaboj vatri i drži se 1-2 minuta (dok se ne dobije karamel boja odozdgo na džigerici).

Meša se sve i posipa se želatinom. Zaliva se ključalom vodom. Popari se ispod poklopca na 5 minuta.

Nakon što prođe neophodno vreme, sve se sipa u blender (može i u pasator ili food processor, ali nećebiti toliko glatka smesa).

Presipa se domaća pašteta u kontejner za čuvanje sa poklopcem i drži se u frižider dok se u potpunosti ne stegne (barem 4 sata).

Neka vam je ukusno sa mojom domaćom paštetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: