Način pripreme
Treba da imate multikuker sa opcijom za PEČENJE!
Za taj cilj biće nam potrebna posuda koja može da u]e u posudu. Mikoristimo kaserolu sa drškom veličine 21 cm koja može da se skine.
Stavljamo šećer za karamel u posudu i stavljamo ga da se istopi u kukeru na opciji Pečenje namaksimalnoj temperaturi. U našem slučaju bilo je 232°C. Možete da istopite šećer i na ringli.
Zatim u posebnim posudama pripremamo smesu za karamel i smesu za kolač sa kakaom.
Umutimo jaja sa šećerom i vanilom, nakon čega dodajemo i sveže mleko i ponovo mešamo za karamel smesu.
Za smesu za kolač prvo umutimo jaja sa šećerom, ulje i sveže mleko, nakon čega dodajemo prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo i uz neprestano mešanje ih dodajemo u tečnu.
Kada se karamel ohladi, prvo stavljamo smesu za karamel, nakon čega stavljamo smesu za kolač gledajući da se ravnomerno raširena.
Kodrit Kadir stavljamo u multikuker da se peče na 170 °C 40-45 minuta na vodenoj pari.
Proveravamo čačkalicom da li se Kodrit Kadir u multikukeru ispekao.