Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Perfektni kolač Crnče

Perfektni kolač Crnče

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Perfektni kolač Crnče
Fotografije: Ivan Paunov
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ma šta da vam kažemo, ovo je uistinu perfektni kolač Crnče"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 160 g
  • kakao - 25 g
  • vanila - 1 kesica
  • ulje - 180 ml
  • soda bikarbona - 9 g
  • šećer - 50 g, kristalni
  • jaja - 2 komada
  • Za glazuru
  • kakao - 30 g
  • voda - 150 ml
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za omiljeni kolač crnče, ubacite jaja u posudu i promešajte ih sa šećerom. Smesu umutite dok ne dobijete kremastu strukturu.

Dodajte vanilu i ulje i ponovo mutite nekoliko minuta.

Prosejte kakao i dodajte ga u smesu. Pomešajte sodu i brašno. Nakon toga prosejte ovu smesu i prebacite je u smesu sa jajima, pa dodajte i kiselo mleko.

Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite tepsiju ili pleh sa papirom za pečenje (najbolje je da bude kalup sa dnom koje se odvaja). Prebacite smesu i pecite čokoladni kolač u rerni oko 20 minuta.

Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Ako je suva, kora je gotova. U drugoj posudi (kaseroli) sipajte vodu i stavite je na vatru.

Dodajte šećer i kakao i na srednje jakoj vatri, uz neprestano mešanje, redukujte smesu.

Kada se smesa zgusne, dodajte mekani maslac i mešajte dok se ne istopi.

Gotovu čokoladnu glazuru prelijte preko još tople kore za kolač.

Prijatno uz perfektni kolač Crnče!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: