Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Brza svinjska rebarca i svinjski biftek

Brza svinjska rebarca i svinjski biftek

Brza svinjska rebarca i svinjski biftek
Fotografije: Gergana Lubenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
10
"Svinjetina u rerni - ukusna stvar koju treba da poklonite svojim nepcima"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • svinjski biftek - 1 kg
  • šargarepe - 1 komad
  • teleći bujon - 3 supene kašike (tečni)
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • začini za roštilj - 2 supene kašike
  • so - 2 supene kašike
  • slatko od smokava - 2 supene kašike, tečno ili med
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimate svinjska rebarca i posipate ih alevom paprikom, crnim biberom, začinom za roštilj, solju i tečnim telećim bujonom. Možete da dodate i tečno slatko od smokava ili med po vašoj proceni.

Nakon što dobro začinite meso, stavite ga u kesu za pečenje tako što unutra sipate malkice belog vina ili pivo.

Dobro stegnite kesu s obzirom na to da želimo da meso ostane u istom dobrom obliku.

Ostavite ga u tepsiji do vas i sada hajde da počnemo sa svinjskim biftekom.

Svinjski biftek ćemo marinirate ponovo alevom paprikom, crnim biberom, začinom za roštilj, solju i tečnim telećim bujonom.

Nakon što mariniramo meso, sečemo šargarepu na srednje velike komade i pravimo rupu u mesu tako što punimp svaku kriškicom šargareme, možete i da dodate čen, dva belog luka ili kisele krastavčiće, ali ja i moja porodica više volimo samo sa šargarepicom.

Nakon što ste dobro začinili meso, vreme je da ga stavimo u kesu za kuvanje i unutra sipamo pivo ili belo vino po želji. Ja sam sipala oboje po malkice.

Stavljamo i svinjski biftek u tepsiju nema nikakvog problema da i jedno i drugo bude u tepsiji, ipak su u kesicama i stavljamo šolju za čak u pola vode u tepsiju. Stavljamo ih u rernu bna sat vremena i 10 minuta.

Prethodno smo zagrejali rernu do 200°C.

Dok se meso kuva uzimamo malu posudu koja se neće istopiti na ringli i unutra sipamo 2 supene kašike tečnog telećeg bujona, 1 supenu kašiku začina za roštilj i 2 supene kašike soja sosa.

Kada se meso već kuva sat vremena u rerni stavljate zamućeni sos i stavljate ga u rernu na 5 minuta uz neprestano mešanje.

Rečete luk po sredini i od njega pravite trakice.

Vadite pečenu svinjetinu, skidate kese i obilno ga premazujete umućenim sosom.

U tepsiju do pečenih rebaraca sa strane stavljate luk i sve ponovo stavljate na 10 minuta.

Vadite meso i cela kuća je zamirisala na ljubav i ukusno krhko meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: