Način pripreme
Uzimate svinjska rebarca i posipate ih alevom paprikom, crnim biberom, začinom za roštilj, solju i tečnim telećim bujonom. Možete da dodate i tečno slatko od smokava ili med po vašoj proceni.
Nakon što dobro začinite meso, stavite ga u kesu za pečenje tako što unutra sipate malkice belog vina ili pivo.
Dobro stegnite kesu s obzirom na to da želimo da meso ostane u istom dobrom obliku.
Ostavite ga u tepsiji do vas i sada hajde da počnemo sa svinjskim biftekom.
Svinjski biftek ćemo marinirate ponovo alevom paprikom, crnim biberom, začinom za roštilj, solju i tečnim telećim bujonom.
Nakon što mariniramo meso, sečemo šargarepu na srednje velike komade i pravimo rupu u mesu tako što punimp svaku kriškicom šargareme, možete i da dodate čen, dva belog luka ili kisele krastavčiće, ali ja i moja porodica više volimo samo sa šargarepicom.
Nakon što ste dobro začinili meso, vreme je da ga stavimo u kesu za kuvanje i unutra sipamo pivo ili belo vino po želji. Ja sam sipala oboje po malkice.
Stavljamo i svinjski biftek u tepsiju nema nikakvog problema da i jedno i drugo bude u tepsiji, ipak su u kesicama i stavljamo šolju za čak u pola vode u tepsiju. Stavljamo ih u rernu bna sat vremena i 10 minuta.
Prethodno smo zagrejali rernu do 200°C.
Dok se meso kuva uzimamo malu posudu koja se neće istopiti na ringli i unutra sipamo 2 supene kašike tečnog telećeg bujona, 1 supenu kašiku začina za roštilj i 2 supene kašike soja sosa.
Kada se meso već kuva sat vremena u rerni stavljate zamućeni sos i stavljate ga u rernu na 5 minuta uz neprestano mešanje.
Rečete luk po sredini i od njega pravite trakice.
Vadite pečenu svinjetinu, skidate kese i obilno ga premazujete umućenim sosom.
U tepsiju do pečenih rebaraca sa strane stavljate luk i sve ponovo stavljate na 10 minuta.
Vadite meso i cela kuća je zamirisala na ljubav i ukusno krhko meso.